Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@11:16:31 GMT

آزمون سردفتری و سراب اشتغال جوانان تحصیل کرد!

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۳۳۴۷۲

آزمون سردفتری و سراب اشتغال جوانان تحصیل کرد!

پنج روز است که خیل کثیری از میان ۷۵ هزار داوطلب آزمون سردفتری به نحوه اعلام نتایج این آزمون بصورت فراگیر در فضای مجازی اعتراض می کنند اما جالب است که مسوولان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که متولیان اصلی برگزاری این آزمون بودند، هیچ واکنشی نداشته و حتی به رسانه‌های مهم کشور هم در این باره پاسخ ندادند! درباره ظرفیت پذیرش این آزمون و نحوه برگزاری و اعلام نتایج این آزمون نکاتی وجود دارد که بترتیب در ادامه ذکر می شود:

۱- در خصوص برگزاری و نحوه اعلام نتایج آزمون سردفتری:

بعد از یازده سال، آزمون سردفتری اسناد رسمی در ۲۹ تیرماه امسال برای جذب هزار سردفتر در ۱۲ استان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق گفته هاشمی مقدم، معاون امور اسناد سازمان ثبت در گفتگو با خبرگزاری ایسنا، پذیرش داوطلبین در این مرحله به صورت دو برابر ظرفیت خواهد بود و انتخاب نهایی بر اساس انجام مصاحبه، گزینش، بررسی سلامت، تحقیقات و … انجام خواهد شد. یعنی در مرحله اعلام نتایج قاعدتا باید دو هزار نفر داوطلب اعلام می شد تا مطابق معیارهای اعلام شده، هزار نفر نهایی پذیرش شوند. اما در روز 15 مهرماه و در کمال ناباوری، صرفا اسامی هزار نفر پذیرفته شده، در یک لیست پر ابهام منتشر شد.

به اذعان شرکت کنندگان، سطح این آزمون بسیار ساده بوده و متاسفانه دفترچه های سوالات پلمپ نشده و پاسخنامه آزمون هم منتشر نشده است. از سوی دیگر عدم انتشار کارنامه داوطلبان و همچنین تغییر در فهرست شهرهایی که قبل از آزمون اعلام شده و در یک اقدام عجیب، اعلام اسامی چهار خواهر به عنوان پذیرفته شدگان در شهری که قبل از آزمون در فهرست وجود نداشت، همه و همه شبهات و شایعات بسیاری را درباره این آزمون ایجاد کرده است.

هرچند که تا لحظه تکمیل این نوشتار، کشف نسبت های فامیلی بین شرکت کنندگان و برخی افراد خاص و بعضا مسوولان مرتبط، همچنان ادامه دارد و به نتایج شگفت انگیزی هم رسیده است. این در حالی است که شیوه اعلام نتایج هم بسیار پر اشکال و با اخلال همراه بود، این در حالی است که رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، اول مهرماه امسال در دیدار با رئیس شورای عالی سردفترداران فرانسه گفته بود: در حال حاضر ایران از نظام سردفتری فرانسه جلوتر است!

۲- در خصوص ظرفیت پذیرش اعلام شده در آزمون سردفتری:
در حال حاضر، ۷۳۵۰ دفترخانه در کل کشور داریم و امسال 75 هزار نفر متقاضی احراز شغل سردفتری بوده اند که به نظر می رسد تعیین هزارنفر ظرفیت، آن هم بعد از 11 سال، تعداد کمی باشد، چنانکه مثلا برای تهران صرفا دو نفر ظرفیت تعیین شده است. ممکن است مسوولان سازمان ثبت در پاسخ به نسبت تعیین شده در ماده 5 قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران مصوب 1354 استناد کنند که در پاسخ باید گفت:

اولا مطابق ماده 5 این قانون، قاعده تاسیس دفترخانه، یک دفترخانه برای حداقل هر 15 هزار نفر در شهرها و بخش ها است، ذکر عبارت "حداقل" یعنی مانع قانونی برای جذب بیشتر وجود ندارد.

ثانیا در این قانون برای شهرها و بخش ها زیر 15 هزار نفر هم یک دفترخانه درنظر گرفته شده است، تعداد این موارد هم کم نیست و بنابراین نمی شود صرفا با ضرب و تقسیم جمعیت کشور با عدد 15 هزار نفر، تعداد دفاتر مورد نیاز را بدست آورد.

ثالثا این محدودیت ظرفیت در سال 1354 یعنی 43 سال پیش با درنظر گرفتن حجم مبادلات و معاملات و ... در آن زمان تعیین شده است و بدیهی ست که امروز با گسترش مناسبات اقتصادی و اجتماعی و پیشرفت تکنولوژی و تحولات کسب و کارها این حجم بسیار افزایش پیدا کرده است.

رابعا متاسفانه با نقص قانونی مندرج در ماده 69 این قانون، امکان سوء استفاده از طریق خرید و فروش مجوز دفترخانه فراهم شده است و بازار سیاهی بوجود آمده و تعداد قابل تاملی از سردفترانی که بازنشسته می شوند این امتیاز را به حراج می گذارند و به جای اینکه از مسیر منطقی این فرصت شغلی در اختیار جوانان قرار بگیرد، کسی که سرمایه میلیاردی دارد، می تواند صاحب این امتیاز و فرصت شغلی شود. (متاسفانه اگرچه در طرح اصلاحی نمایندگان که آذرماه 1391 اعلام وصول شد، پیشنهاد حذف این ماده داده شد اما متاسفانه طرح تصویب نشد.)

از سوی دیگر از مسیر آزمون هم که این جوانان بدلایلی که در بالا اشاره شد، نتوانستند به این حرفه دست پیدا کنند، همچنانکه اعلام عدم برگزاری آزمون مرکز مشاوران قوه قضاییه در سال جاری نیز، بذر یاس و ناامیدی را در میان دانش آموختگان رشته حقوق کاشت و از سوی دیگر انحصار در پذیرش کانون های وکلاء از طریق اعلام ظرفیت محدود بر خلاف قانون نیز مزید بر علت است و در این وانفسا واقعا باید پرسید علی رغم نیازهای بی شمار حقوقی مردم و تقاضاهای بالقوه آنان، جوانان تحصیل کرده این مرز و بوم، با این تنگ نظری ها، چگونه باید به داشتن یک شغل مرتبط با رشته تحصیلی خود امیدوار باشند؟!

این در حالی است که رهبری پیوسته از کثرت جوانان تحصیل کرده به عنوان فرصت یاد می کنند و آن را راه حل می دانند و نه مشکل!

دور نیست روزی که این سیل خروشان جوانان دانش آموخته رشته حقوق، بساط زدوبند، انحصار و ظلم را ریشه کن کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۳۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می‌شود

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ظرفیت ۱۲ درصدی آزمون دستیاری تخصصی پزشکی در سال ۱۴۰۳ گفت: نتایج اولیه پنجاه و یکمین آزمون دستیاری، نیمه دوم خرداد اعلام خواهد شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت بهداشت، دکتر ابوالفضل باقری فرد درباره برگزاری پنجاه و یکمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی گفت: در این آزمون ۵۲ درصد شرکت کنندگان خانم هستند که در ۲۵ رشته تخصصی رقابت کردند.

وی با بیان اینکه نتایج اولیه آزمون در نیمه دوم خرداد ماه اعلام خواهد شد، خاطر نشان کرد: کارنامه حاوی نمره و رتبه داوطلبان آزمون دستیاری پزشکی تا یک ماه بعد از آزمون در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد تا بتوانند نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، تغییرات در برنامه دستیاری را موجب بهبود مشارکت خواند و تصریح کرد: امسال تغییراتی در برنامه دستیاری ایجاد کردیم تا موجب افزایش انگیزه در دستیاران شود که از مهمترین آن می‌توان به افزایش دستمزد دستیاران، کاهش شیفت‌های کاری اشاره کرد و اقدامات دیگری که در حال برنامه ریزی است.

باقری فرد افزود: امسال با مصوبه وزارت بهداشت، در بعضی از رشته‌های مورد نیاز کشور مانند جراحی قلب، جراحی قفسه صدری، جراحی کودکان افراد هم در مقطع تخصص و هم فوق تخصص می‌توانند وارد رشته شوند. سال گذشته تعداد زیادی از صندلی‌های خالی با همین شیوه تکمیل شد و امسال نیز این اقدام صورت خواهد گرفت.

پنجاه و یکمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی اراک، شهرکرد، اردبیل، شیراز، ارومیه، کرمان، اصفهان، کرمانشاه، اهواز، گلستان، بندرعباس، گیلان، بوشهر، لرستان، بیرجند، مشهد، تبریز، مازندران، همدان، زاهدان، شهیدصدوقی یزد، سمنان، قزوین، کاشان، کردستان، قم و دانشگاه‌های علوم پزشکی شهر تهران با بیش از ۱۲ هزار داوطلب برگزار شده است.

دیگر خبرها

  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد
  • اعلام نتایج آزمون استخدامی دانشگاه فرهنگیان
  • با تاج جلسه فوری برگزار می کنیم/ مسائل فرهنگی باید دغدغه‌ باشد
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • نجاتی: همیشه باید سود تیم ملی در نظر گرفته شود
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می‌شود
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • جوانان در راستای اشتغال و ورود به بازار کار تلاش و همت کنند